کتابدار ترکمن

کتابدار ترکمن

عبدالحکیم منصوری نژاد
کتابدار ترکمن

کتابدار ترکمن

عبدالحکیم منصوری نژاد

مسابقه کتابخوانی آنلاین: لذت دیدار ماه

مسابقه آنلاین استانی از کتاب "لذت دیدار ماه" اثر مهدی خدامیان آرانی برگزار می شود.

مسابقه یاد شده از طریق شبکه کتابخوانان حرفه ای برای کاربران استان گلستان با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی و معاونت فرهنگی و امور جوانان  اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار می گردد.

چند نکته:

* منبع مسابقه کتاب «لذت دیدار ماه» می باشد.

* زمان برگزاری مسابقه آنلاین: از 25 مرداد تا 25 شهریور، از طریق سایت www.booki.ir، می باشد.

* مسابقه ویژه عموم مخاطبین در سطح استان گلستان برگزار می گردد.

* فایل منبع مسابقه از طریق شبکه کتابخوانان حرفه ای (بخش منابع مسابقات) قابل بهره برداری است.

* جوایز تعداد 10 عدد کارت هدیه 30 هزار تومانی می باشد که از سوی معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان پرداخت خواهد شد.

عجیب‌ترین کتابخانه‌های جهان!

واژه «کتابخانه» شاید در ذهن اکثریت ما همان مفهوم سنتی را تداعی کند. یک کتابخانه بزرگ با قفسه‌های بسیار که کتاب‌های کهنه و نو در آن خاک می‌خورند تا شخصی آن‌ها را به امانت ببرد.
به گزارش فرادید به نقل از بی‌بی‌سی، البته دوران کتابخانه‌های عمومی و دانشگاهی اصلاً به پایان نرسیده، اما انواع دیگری از کتابخانه‌ها ایجاد شده‌اند که شاید شکلی دیگر از مفهوم کتابخانه را برای ما تداعی کند.
در ادامه با چند کتابخانه عجیب و غریب آشنا خواهید شد.
کتابخانه درختی
الکس جانسون ایده کتاب‌خوانی در باجه تلفن، جاهای کوچک و فرودگاه‌ها را مطرح می‌کند. جانسون در مقدمه خود می‌نویسد: «مفهوم اصلی کتابخانه در حال تکامل است: اصول ابتداییِ بسیاری از این کتابخانه‌ها با کتابخانه‌های سنتی و دانشگاهی کاملاً متفاوت است. مثلاً برخی از کتابخانه‌های جدید اصلاً نیازی به عضویت و کارت شناسایی ندارند، برخی دیگر نیز حتی از شما نمی‌خواهند کتاب را برگردانید!» این کتابخانه که در عکس می‌بینید تنها کمی از یک قفس پرنده بزرگتر است. کتابخانه درختی در پارک لووا واقع شده و بخشی از جنبش «کتابخانه رایگان کوچک» است که در سال 2009 در ویسکانسین احداث شده است. نام کتابی که الکس جانسون نوشته «کتابخانه‌های غیرمحتمل» نام دارد و توسط انتشارات تایمز و هادسون چاپ شده است.
(تصاویر) عجیب‌ترین کتابخانه‌های جهان!
ادامه مطلب ...

ابتکار جالب یک کتابفروشی در استرالیا

برای کسایی که عاشق کتاب هستن، خریدن کتاب یکی از لذت بخش ترین کارهای دنیا محسوب میشه. و جالبه که هرکسی برای خرید، شگرد خاص خودش رو داره یا بهتره بگیم به روش خاص خودش از این فرآیند لذت میبره!

بعضی ها با خوندن خلاصه ای که پشت کتاب نوشته شده، بعضی ها با عنوان کتاب، رنگ کتاب، تصویرسازی اون، با معرفی که از طرف دوستاشون شده، بعضی ها فونت و حتی رنگ صفحه، و حتی بعضیا از بوییدن صفحات کتاب لذت میبرن! البته هرکدوم از اینها لذت خاص خودش رو داره.

اما واقعا تو خرید کتاب چی از همه مهمتره؟ حتی اگه زیباترین و گرون قیمت ترین کتاب رو هم تهیه کنیم ولی محتواش به کارمون نیاد یا از اون لذت نبریم، یه جورایی میشه گفت گول ظاهر اون رو خوردیم! اما برعکس ممکنه یه کتاب کوچیک و ساده و ارزون قیمت، خیلی جاها به دردمون بخوره یا نکات ارزشمندی برامون داشته باشه!

یک کتابفروشی در سیدنی ابتکار جالبی انجام داده! این کتابفروشی کتاب ها رو داخل بسته های مقوایی پیچیده و یه خلاصه از محتوای اون رو روش نوشته، تا به جای اینکه مردم براساس جلد کتاب تصمیم به خرید او بگیرن، بدونن که واقعا چی دارن میخرن!

نظر شما چیه؟

منبع

همه تلاش‌ها برای تحقق یک رویا/ کتاب‌هایی که ما را می‌خوانند!

طی سال‌های اخیر فعالان فرهنگی در حوزه‌های مختلف طرح‌ها و ایده‌های متفاوتی را جهت آشتی‌ دادن مردم با کتاب در دستور کار قرار داده‌اند اما آنها چقدر موفق عمل کرده‌اند؟
به گزارش خبرگزاری مهر، «آمارها می‌گویند در ایران مقدار خرید و فروش یکسال کتاب برابر است با میزان خریدوفروش یک روز لوازم آرایشی!» پوستر طراحی شده بر اساس این داده آماری، چند صباحی است که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود
.
پوستری که به‌رغم واقعیت تأسف‌برانگیز مندرج بر آن، دیگر به سختی حساسیتی را برمی‌انگیزد؛ گویی همه نسبت به آن بی‌حس شده‌ایم و قرار نیست هیچ کس نگران قهر ما از یار مهربان باشد لااقل به اندازه نگرانی‌ها بابت قهر مخاطب از سالن‌های سینما!
واقعیت این است که ما سال‌ها است دیگر حوصله کتاب‌خوانی نداریم و بی‌انصافی است اگر این دوری و قهر را صرفاً به گردن رسانه‌های جدید و فضای به ظاهر تازه تعاملات اجتماعی بیاندازیم. اقتصاد نشر هم اگر چه به طور کامل بی‌تقصیر نیست اما به سختی می‌توان نقشی تعیین کننده برای آن در نظر گرفت.مهمترین گمشده فرآیند بازگشت کتاب به سبد مصرفی خانواده‌های ایرانی همان آشنای غریبی است که مکرر در مکرر از آن گفته‌اند و گفته‌ایم؛ «فرهنگ سازی».
آنچه از فضای ذهنی جامعه امروز ما رخت بربسته است نه «کتاب» که «عادت مطالعه» است و از این منظر بازخوانی تجربه‌های مختلف نزدیک به یک دهه گذشته در راستای آشتی مخاطب با یار مهربان می‌تواند حاوی نکات قابل تأملی باشد.
در اینجا می توانید بازخوانی تحلیلی گروه فرهنگ خبرگزاری مهر را در مورد این تجربه ها دنبال کنید.

چهارمین جشنواره مجازی کتاب‌خوانی

چهارمین جشنواره مجازی کتاب‌خوانی از بیست تیر تا سی‌ام شهریور ماه امسال برگزار می‌شود.
چهارمین دوره این جشنواره به همت کتاب‌خانه عطار نیشابوری از میان رمان
های برتر ایران و جهان در دو گروه آزاد و نوجوان و نقاشی از داستان‌های مناسب گروه سنی الف و ب، در میان گروه کودکان برگزار می‏‌شود.
از برگزیدگان این جشنواره همانند دوره‏‌های پیشین در طی مراسم اختتامیه باشکوهی که با حضور چهره‌های مطرح فرهنگی، ادبی، ورزشی و سینمایی فعال در حوزه کتاب‌خوانی برگزار خواهد شد، تقدیر به عمل آمده و جوائز و هدایای ایشان اهدا می شود. بر اساس رای داوران به نفرات اول تا پنجم گروه آزاد و سه نفر برتر گروه نوجوان، جوایز نقدی ارزنده‏‌ای اهدا خواهد شد. همچنین به صد و پنجاه برگزیده دیگر هدایای نقدی تعلق خواهد گرفت.
برای آگاهی از شیوه ثبت نام و شرکت در جشنواره، سوالات و فرم پاسخ‌گویی، کتاب‏‌ها و میزان هدایا می توانید به بخش‏‌های مربوطه در وبسایت جشنواره مراجعه کنید.

این مغازه فروشنده ندارد!

یک کتابفروشی در چین آنقدر به مشتریان خود اعتماد دارد که بدون هیچ صندوق‌دار یا حتی فروشنده‌ای اداره می‌شود!

به گزارش افکارنیوز، مشتریان این کتابفروشی برای مطالعه آزاد هستند و اگر بخواهند این کتاب‌ها را به کتابخانه شخصیشان اضافه کنند، می‌توانند پول‌هایشان را درون صندوق مخصوص این فروشگاه بریزند و با پرداخت هر مقداری که خودشان دوست دارند، صاحب کتاب شوند.

600x800xHonesty-Bookstore3-600x800.jpg.pagespeed.ic.w2tK3L3NBX.jpg

ادامه مطلب ...

کتابداری: علم زندگی

انیس میری: صحبتش کمی طولانی می‌شود، از انتخاب رشته صحبت می‌کند و از این‌که چطور بعد از چند سال خانه‌داری و با وجود شوهر و فرزند تصمیم به ادامه تحصیل گرفته است. هدفش شاید دستیابی به مشاغل دولتی و دریافت درآمد نباشد. اما هدف مقدسی است. علم را برای زندگی می‌خواهد و عقیده دارد دانشگاه رفتن او را با جامعه‌ای که هر روز در حال تغییر است، بیشتر آشنا می‌کند. هدفش را می‌ستایم؛ در دنیایی که زنان ما بیشتر عمرشان را در خواب و یا در بازارهای پرطمطراق به سر می‌برند چه خوب است که کسی دانشگاه را نه برای دریافت مدرک تحصیلی بلکه برای زندگی می‌خواهد.

ادامه مطلب ...

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان آق قلا

جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان آق قلا صبح دیروز دوشنبه 12 مرداد در محل کتابخانه عمومی دولت محمد آزادی برگزار شد.

در این جلسه، ابتدا بهمن آخوند گری، سرپرست اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان با بررسی اجرایی شدن مصوبات جلسه قبل، به تأسیس کتابخانه جدید در روستای بهلکه شیخ موسی اشاره کرد و گفت: ساختمان قبلی این کتابخانه فرسوده بوده و به همین دلیل در این روستا زمینی به مساحت 400 مترمربع به نهاد کتابخانه‌های عمومی اهدا شد تا ساختمان جدید در آن بنا شود.

وی افزود: همچنین زمین اهدایی کتابخانه روستای چن سولی به‌دلیل استیجاری بودن و مساحت کم مورد قبول کارشناس نهاد واقع نشد.

ادامه مطلب ...

کتابخانه‌ها و کارکرد آگاهی‌رسانی عمومی

قاسم موحدیان چندی پیش در گروه بحث الکترونیکی کتابداری دانشگاه فردوسی مشهد نوشت:

مسابقه ثانیه‌ها هر شب بعد از افطار از شبکه دو سیما پخش می‌شود. من خودم این برنامه را با توجه به تلاقی وقت آن با افطار و روشن بودن تلویزیون می‌بینم. گاهی وقت‌ها مجری یک سوالاتی از شرکت‌کنندگان می‌پرسد؛ سوالاتی که ما فکر می‌کنیم جواب آن را هر ایرانی باید بداند. تازه شرکت‌کنندگان برنامه تلویزیونی که لابد قبلاً یک نگاهی به کتب اطلاعات عمومی انداخته‌اند و آمادگی لازم برای شرکت در این برنامه را داشته‌اند و انتظار می‌رود اطلاعات عمومی‌شان از متوسط جامعه بالاتر باشد، ولی برخی جواب‌هایی می‌دهند که تعجب‌برانگیز و تأسف‌بار است و نشان میده که اون فرد هیچی از اون موضوع نمی‌دونه و این را از کلمات و اصطلاحاتی که در گفتار استفاده میشه، می‌شود برداشت کرد، چون تفاوت هست بین فردی که مطالعه زمینه‌ای داره و جواب یک سوال خاص را نمی‌داند با فردی که کاملاً بیگانه هست با اون زمینه موضوعی.

ادامه مطلب ...